Voor en na bovenooglidcorrectie

Het resultaat van de bovenooglidcorrectie is goed te zien wanneer u de foto’s van voor en na de behandeling vergelijkt. Hieronder zetten wij enkele voor-en-na-foto’s voor u op een rijtje, zodat u zelf kunt bekijken wat een ooglidcorrectie voor u kan betekenen. Ook geven we u tips voor na de ingreep. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

Voor-en-na-foto’s

Bekijk hieronder de resultaten van een bovenooglidcorrectie. De bovenste oogleden hangen niet meer over het oog heen na de ingreep, waardoor de patiënten een open blik krijgen. Het eerste resultaat is vrijwel direct zichtbaar. Deze foto’s zijn enkele maanden na de ingreep gemaakt, omdat u dan het uiteindelijke resultaat ziet.

Tips voor na de ooglidcorrectie

Om het herstel te bevorderen, dient u na de ingreep rustig aan te doen. Ook zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. We lichten een paar van de belangrijkste voor u uit.

Koelen vermindert de zwelling

Om de zwelling rondom uw ogen te verminderen, dient u uw oogleden regelmatig te koelen met een coolpack. Het is daarom verstandig om deze voor de operatie aan te schaffen.

Spanning vermijden

De oogleden zijn gevoelig na de bovenooglidcorrectie. Daarom raden we u aan om druk op de wondjes te vermijden. Til en buk niet in de eerste week en verricht geen zware werkzaamheden.

Aan het werk

De meeste patiënten gaan een week na het corrigeren van het ooglid weer aan het werk. Heeft u fysiek zwaar werk, dan duurt het vaak langer voordat u weer kunt werken.

Uw hoofd hoger leggen

Wanneer u gaat liggen, ligt uw hoofd vaak net zo hoog als de rest van uw lichaam. Daardoor stroomt er meer bloed naar uw hoofd en komt er meer druk op de wondjes te staan. Leg een extra kussen onder uw hoofd om dit te voorkomen.

Douchen zonder uw oogleden nat te maken

U mag na de ingreep douchen, maar houd er wel rekening mee dat uw oogleden niet nat mogen worden. De pleisters dienen namelijk droog te blijven totdat de chirurg deze na een week verwijdert.

Geen make-up na de bovenooglidcorrectie

Zolang de hechtingen in uw ogen zitten, mag u geen make-up gebruiken rondom uw ogen. Zodra de wonden genezen zijn, kunt u wel weer mascara, eyeliner en oogschaduw gebruiken.

Zonlicht vermijden

In de eerste anderhalve maand dient u zonlicht te vermijden. Dit geldt ook voor de zonnebank. Het licht zorgt er namelijk voor dat de littekentjes boven uw ogen minder mooi genezen. Draag buiten een zonnebril, ook om uw ogen te beschermen tegen de wind en vuil.

Autorijden

In de eerste 24 uur na de ingreep mag u niet autorijden. Dit is ook de reden dat u na de operatie niet zelf naar huis mag. Vraag een vriend of familielid om u thuis te brengen.

Tijdelijk stoppen met alcohol

Vanaf enkele dagen voor de ingreep mag u geen alcohol drinken. Ook in de eerste dagen erna dient u alcoholische dranken te vermijden.

Pijnstillers

Na de correctie van uw bovenoogleden kunt u paracetamol gebruiken bij eventuele napijn. Ibuprofen en aspirine mag u niet gebruiken, omdat deze het bloed verdunnen.

Niet krabben

Jeuk is een goed teken, want dit betekent dat de wondjes op uw bovenoogleden genezen. U mag echter niet krabben, omdat u hiermee de korstjes die ontstaan beschadigt.

Beweging en sporten

In de eerste week raden we u af om te sporten. Bewegen mag wel, wandelen en fietsen bijvoorbeeld. U dient echter wel voldoende rust te nemen.

Complicaties

Neem altijd contact op met de kliniek die u heeft behandeld als u last krijgt van complicaties. Denk bijvoorbeeld aan pijn die u niet kunt bestrijden met paracetamol of een infectie.

Meer informatie

Wilt u weten welk resultaat u kunt bereiken met een bovenooglidcorrectie? Neem dan via telefoonnummer 0346 28 44 78 contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie