Bovenooglidcorrectie

Bij overhangende oogleden ontstaan er vaak klachten als verminderd zicht en hoofdpijn. Een bovenooglidcorrectie verhelpt deze problemen en zorgt dat uw verouderde, vermoeide uitstraling verdwijnt. Ooglidcorrectie vertelt u meer over de ingreep, de nazorg, het herstel en het resultaat van de behandeling. U krijgt advies hoe u een goede kliniek en plastisch chirurg vindt voor de operatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie. De specialisten van Ooglift beantwoorden graag uw vragen.

Bel 0346 28 44 78 Neem contact op

Snel naar:

 • Voor-en-na-foto’s
 • Vergoeding
 • Chirurg
 • Voorbereiding
 • Herstel
 • Contact opnemen
 • Kosten
 • Hangende oogleden
 • Kliniek
 • Ingreep
 • Risico’s

Voor-en-na-foto’s

Bekijk hieronder de resultaten van een bovenooglidcorrectie. De bovenste oogleden hangen niet meer over het oog heen na de ingreep, waardoor de patiënten een open blik krijgen.

 

Kosten bovenooglidcorrectie

De prijs van een bovenooglidcorrectie verschilt per kliniek en ziekenhuis. Sommige klinieken bieden de ingreep voor een lage prijs aan, terwijl u bij andere de hoofdprijs betaalt. Het is begrijpelijk dat de prijs een rol speelt bij de keuze voor een kliniek, maar het is minstens zo belangrijk dat de ooglidcorrectie op een veilige manier wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde oogarts of plastisch chirurg.

“Een kliniek die zowel veilig als betaalbaar is, is Ooglift. Hier betaalt u voor een correctie van de bovenoogleden slechts € 875,- voor beide ogen. U wordt hier behandeld door een ervaren plastisch chirurg en bent gegarandeerd van de beste zorg.”

Vergoeding van de ingreep

Afhankelijk van uw klachten en zorgverzekeraar zijn er drie mogelijkheden voor de vergoeding van uw bovenooglidcorrectie:

 • Vergoeding vanuit basiszorgverzekering
 • Vergoeding vanuit aanvullende verzekering
 • Geen recht op een vergoeding

Basisverzekering
Voor de vergoeding van de correctie van uw bovenoogleden is een medische noodzaak vereist. Uw oogleden dienen zo ver over uw ogen te hangen dat u hier hinder van ondervindt: uw blikveld wordt beperkt door het huidoverschot. Vaak leidt dit zelfs tot hoofdpijn, doordat u zich telkens moet inspannen om goed te zien. Voorafgaand aan de behandeling nemen wij contact op met uw zorgverzekeraar

Aanvullende zorgverzekering
Als u aanvullend verzekerd bent en niet voldoet aan de eisen die gelden voor een vergoeding vanuit de basisverzekering, dan is het mogelijk dat uw aanvullende verzekering de behandeling vergoedt. De eisen hiervoor zijn vaak minder streng en u hoeft geen eigen risico te betalen. Wij dienen een aanvraag voor u in bij uw verzekeringsmaatschappij.

Vergoeding bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden

Door huidveroudering en -verslapping gaan uw oogleden na verloop van tijd steeds een beetje meer hangen. Sommige mensen merken dit niet eens, terwijl het bij anderen steeds meer gaat storen. Het mogelijk dat uw bovenste oogleden over uw ogen gaan hangen, zodat uw zicht vermindert. Uw gezichtsveld vermindert vooral aan de zijkant en bovenkant. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot hoofdpijn. Ook wekken de overhangende oogleden de indruk dat u moe bent.

Ervaren plastisch chirurg of oogarts

Laat uw oogleden niet corrigeren als u twijfels heeft over de arts. De chirurg die u behandelt is een van de belangrijkste factoren voor het slagen van de ingreep. Kies daarom altijd voor een chirurg waar u vertrouwen in heeft. We raden u aan om altijd te controleren:

 • Ervaring met het uitvoeren van ooglidcorrecties
 • Oogarts of plastisch chirurg
 • Goede reputatie
 • BIG-registratie

Meer over de keuze voor een chirurg

Betrouwbare en veilige kliniek

Naast de keuze voor een goede oogarts is ook de keuze voor de kliniek van belang. Wij raden u aan om altijd te kiezen voor een kliniek met het keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Een kliniek met dit keurmerk dient namelijk te voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Bovendien weet u zo zeker dat een medisch specialist u behandelt. De gehele behandeling van intakegesprek tot nazorg wordt getoetst door onafhankelijke instanties.

Meer over de keuze voor een kliniek

Bereid u voor op de bovenooglidcorrectie

Een gezond lichaam geneest sneller. Daarom dient u gezond te zijn wanneer de chirurg u behandelt. Bij griep, ziekte of verkoudheid wordt de behandeling vaak verplaatst. Alcohol is uit den boze in de periode rondom de bovenooglidcorrectie, omdat dit de kans op complicaties aanzienlijk vergroot. Daarnaast dient u tijdelijk te stoppen met medicijnen als bloedverdunners.

De ingreep

De behandeling duurt vaak maar een half uur. Voorafgaand aan de bovenooglidcorrectie maakt de arts foto’s voor in uw medisch dossier. Deze zijn later te vergelijken met het resultaat van de ingreep.

 1. Teveel aan huid aftekenen
 2. Plaatselijke verdoving tegen de pijn
 3. Huidoverschot wegnemen
 4. Incisies hechten
 5. Naar huis

Herstel

In grote lijnen verloopt het herstel voor iedere patiënt hetzelfde. Het gebied boven de ogen is gezwollen en gekleurd door bloeduitstortingen. U dient regelmatig te koelen om de zwelling te laten afnemen. Soms heeft u last van napijn. Neem dan een paracetamol om de pijn te onderdrukken.

Gebied rondom uw ogen koelen
Koel uw oogleden goed met een coolpack in de eerste dagen. Dit helpt de zwelling te verminderen en bevordert de genezing van de wondjes. Ook helpt het om een extra kussen onder uw hoofd te leggen wanneer u gaat liggen.

Druk verminderen
Bukken, tillen en lichamelijk zware werkzaamheden zijn in de eerste week uit den boze, omdat u hiermee druk uitoefent op de oogleden en de wondjes. Licht administratief werk kunt u wel uitvoeren.

Douchen
U mag in de eerste week douchen, maar de pleisters en wondjes mogen niet nat worden. Laat het water daarom niet over uw gezicht lopen wanneer u onder de douche staat.

Hechtingen eruit na een week
Binnen een week na de ingreep verwijdert de chirurg de hechtingen. Het resultaat van de ingreep is nu al duidelijk te zien, ondanks wat zwellingen en roodheid van de huid.

Sporten
Sporten en werken kunt u voorzichtig weer oppakken na de eerste week. Bij contactsporten raden we u aan om nog enkele weken te wachten. Als uw werk lichamelijk zwaar is, dan raden we u aan om wat langer vrij te nemen dan alleen de eerste week.

Resultaat na enkele maanden
Het eindresultaat kunt u zien na enkele maanden. De zwelling is weggetrokken, de hechtingen zijn genezen en er is niet meer te zien dat u een ingreep heeft ondergaan. De chirurg maakt de na-foto’s van de ingreep, zodat u uw uiterlijk voor en na de ingreep goed kunt vergelijken.

Risico’s van de operatie

Bij elke chirurgische ingreep is het mogelijk dat er complicaties ontstaan. De bovenooglidcorrectie is hier geen uitzondering op, maar de risico’s zijn wel minimaal. Enkele complicaties die zelden optreden zijn:

 • Allergische reactie op desinfecteermiddelen
 • Droog, zanderig gevoel in de ogen in de eerste weken
 • Nabloeding
 • Tijdelijk gevoelloze oogleden

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel Ooglidcorrectie dan via 0346 28 44 78 of stuur ons een bericht. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie