Veelgestelde vragen over bovenooglidcorrectie

Bekijk het antwoord op uw vragen of neem contact met ons op als u een andere vraag heeft.

Hoe werkt het corrigeren van de bovenoogleden?

De plastisch chirurg verwijdert uw hangende oogleden door het huidoverschot weg te snijden. Met kleine incisies neemt hij een stukje van de huid weg, zodat uw oogleden weer strak zijn en niet meer over uw ogen hangen. De arts hecht uw oogleden vervolgen, zodat het eerste resultaat van de bovenooglidcorrectie vrijwel direct zichtbaar is.

Wat is de prijs van een ooglidcorrectie?

De prijs is afhankelijk van de kliniek of het ziekenhuis waar u zich laat behandelen. De goedkoopste behandeling is vaak niet de beste optie. Laat de bovenooglidcorrectie alleen uitvoeren door een kliniek met een keurmerk en een arts met een goede reputatie en ervaring.

Krijg ik de kosten van de ingreep vergoed?

In bepaalde gevallen krijgt u een vergoeding voor de behandeling. Hiervoor dient u wel te voldoen aan de eisen die zorgverzekeraars stellen, zoals de medische noodzaak. Dit wil zeggen dat u vanuit medisch oogpunt een ooglidcorrectie nodig heeft, bijvoorbeeld doordat uw ooglid zo ver over uw oog heen hangt dat het uw zicht belemmert. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Ooglidcorrectie neemt vervolgens contact op met uw zorgverzekeraar om de aanvraag in te dienen.

Hoe word ik verdoofd tijdens de operatie?

De meeste klinieken en ziekenhuizen werken met een lokale verdoving. Enkel het gebied rondom uw ogen wordt verdoofd, zodat u geen pijn voelt tijdens het corrigeren van uw oogleden. Een algehele narcose is soms ook mogelijk, maar dit is af te raden aangezien u in dit geval nuchter moet zijn voorafgaand aan de behandeling. Ook kunt u na de ooglidcorrectie misselijkheid ervaren en duurt het langer voordat u naar huis mag. bij de lokale verdoving mag u vaak al een half uur na de ingreep naar huis.

Wat mag ik wel en niet doen na de bovenooglidcorrectie?

U moet natuurlijk herstellen van de operatie, dus is het van belang dat u een aantal regels in acht neemt.

  • U mag de eerste 24 uur niet autorijden
  • Neem de eerste dag na de ingreep voldoende rust
  • Koel uw oogleden regelmatig met een icepack om de zwelling te verminderen
  • U mag een week niet bukken, tillen en persen
  • Na een week kunt u weer aan het werk, bij lichamelijk zwaar werk kan dit langer duren
  • U mag douchen in de eerste week, maar de wonden mogen niet nat worden
  • Voorzichtig weer beginnen met sporten is mogelijk na de eerste week
  • Verwijder de pleisters niet, dit doet de chirurg bij de nacontrole
  • U kunt een à twee weken geen lenzen dragen

 

Moet ik een nacht in de kliniek blijven?

U mag vaak al een half uur na de bovenooglidcorrectie naar huis. U hoeft dus geen nacht in de kliniek te blijven slapen. Zorg dat iemand u thuisbrengt, want u kunt niet zelf naar huis.

Hoe zit het met de littekens?

Bij elke chirurgische ingreep ontstaan littekens. Dit geldt dus ook voor de bovenooglidcorrectie. De plastisch chirurg zal er echter altijd voor zorgen dat de kleine littekentjes nauwelijks zichtbaar zijn door ze precies in de plooien van uw oogleden te laten vallen. In de eerste maanden zijn de littekens nog zichtbaar door de rode kleur, maar dit trekt vanzelf weg totdat ze onopvallend zijn.

Is het corrigeren van oogleden pijnlijk?

U krijgt een verdoving, zodat de behandeling zelf niet pijnlijk is. Na de ingreep kunt u wel wat napijn ervaren, maar paracetamol is voldoende om de pijn te onderdrukken. Mocht u na de bovenooglidcorrectie toch veel pijn ervaren, dan raden we u aan om contact op te nemen met de behandelend arts. Mogelijk is er sprake van een complicatie.

Hoelang duurt de operatie?

De ingreep duurt ongeveer 30 minuten in totaal. In deze tijd corrigeert de chirurg de bovenste oogleden van beide ogen en hecht hij de wondjes.

Moeten de hechtingen verwijderd worden of lossen ze zelf op?

De chirurg verwijdert de hechtingen binnen een week. U heeft vier tot zes dagen na de ingreep een nacontrole waarbij de arts het genezingsproces bekijkt en direct de hechtingen uit uw oogleden haalt. Oplosbare hechtingen laten namelijk grotere littekens achter.

Waar kan ik mijn oogleden laten corrigeren?

We raden u aan om voorafgaand aan de operatie goed uit te zoeken waar en door wie u behandeld wilt worden. Een kliniek dient altijd een keurmerk te hebben en de chirurg dient BIG-geregistreerd te zijn. Vooral de keuze voor de plastisch chirurg of oogarts is belangrijk.

Kan ik gewoon blijven roken?

Ja, u mag blijven roken in de periode rondom de bovenooglidcorrectie.

Wat kan er misgaan bij de ingreep?

Complicaties zijn bij een bovenooglidcorrectie zeldzaam, maar het is altijd mogelijk dat ze ontstaan. U kunt bijvoorbeeld een infectie of allergische reactie krijgen. Neem in zo’n geval contact op met uw arts, zodat u weet of u actie moet ondernemen.

Hoelang blijft het effect?

Het resultaat van de ingreep is blijvend. Omdat we bij de bovenooglidcorrectie het huidoverschot wegnemen, heeft u jarenlang plezier van de ingreep. Het kan echter wel gebeuren dat uw huid opnieuw veroudert en verslapt. In dit geval is het soms nodig om de oogleden nogmaals te corrigeren. Vaak hoeft dit echter pas na een jaar of tien.

Contact opnemen

Staat uw vraag er niet tussen, dan neemt u contact op met Ooglidcorrectie. Bel 0346 28 44 78 of vul het formulier in. Wij nemen vervolgens contact met u op

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie