Hangende oogleden

Last van hangende oogleden? Wij begrijpen dat dit erg vervelend is, omdat overhangende bovenoogleden kunnen leiden tot verminderd zicht, hoofdpijn en een bozige uitstraling. Laat het huidoverschot boven uw ogen verwijderen en de klachten verdwijnen direct. Voor meer informatie over de behandeling neemt u contact op met Ooglidcorrectie.

 

Bel 0346 28 44 78 Neem contact op

 

Medische klachten

Omdat de bovenoogleden over het oog hangen, vermindert uw blikveld. Dit merkt u doordat u aan de zijkant van uw gezichtsveld minder kunt zien. Uiteindelijk zakken de oogleden zo ver over uw pupillen heen dat uw gehele zicht vermindert. Om beter te kunnen zien trekt u uw wenkbrauwen steeds verder omhoog, maar dit leidt weer tot hoofdpijn. Ook raken uw ogen snel vermoeid en voelen uw oogleden zwaar aan.

Cosmetische klachten

Een andere kant van de klachten is cosmetisch, maar deze kunt u als even vervelend ervaren als de medische klachten. Doordat uw oogleden verslappen krijgt u namelijk een oudere uitstraling. Slappe, losse huid zien we immers vaak bij senioren. Ook kunt u er bozig, vermoeid of somber uitzien door de overhangende oogleden.

Vaak ontstaan hangende oogleden door ouderdom. De huid verslapt en gaat hangen, waardoor u klachten krijgt. Gelukkig is er een oplossing: met een ooglidcorrectie laat u het huidoverschot én de klachten verdwijnen.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Er zijn verschillende oorzaken te benoemen voor een hangend ooglid. Vaak is ouderdom de boosdoener, maar er zijn ook medische aandoeningen die een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen, vochtophopingen en verzwakking van de oogspieren. Verscheidene oogkas- en oogaandoeningen kunnen leiden tot hangende oogleden.

Ouderdom

De nummer 1 oorzaak blijft toch ouderdom. Naarmate u ouder wordt, verslapt uw huid en wordt deze minder elastisch. Dit komt doordat het collageen in de huid met de leeftijd afneemt. Ook het vetgehalte boven uw oog neemt af. Het gevolg: een huidoverschot in uw bovenste ooglid dat over uw oog heen gaat hangen. Dit leidt tot klachten. Gelukkig is er een behandeling om uw oogleden te liften.

Bovenooglidcorrectie is de oplossing

Er is maar één oplossing om hangende oogleden te verhelpen: een bovenooglidcorrectie. Hierbij neemt een oogarts of plastisch chirurg het huidoverschot boven uw ogen weg, waarna u weer goed kunt zien. Ook ziet u er na de behandeling jaren jonger uit en verdwijnt een norse blik.

Ingreep

De bovenooglidcorrectie duurt ongeveer een half uur. In deze tijd worden beide ogen behandeld. U krijgt voordat de oogarts of plastisch chirurg start met de ingreep een lokale verdoving in uw bovenste oogleden. Hierdoor voelt u niets van de behandeling. De arts verwijdert het huidoverschot en eventueel het vetoverschot boven uw ogen en hecht de wondjes. U kunt vaak al binnen een paar uur weer naar huis.

Voor en na behandeling hangende oogleden

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is vaak verbluffend. U bent meteen van uw klachten af. Bekijk meer voor-en-na-foto’s.

 

Kosten bovenooglidcorrectie

Het corrigeren van uw hangende oogleden gebeurt middels een bovenooglidcorrectie. De kosten hiervoor verschillen per kliniek. Een kliniek waar u een goede prijs betaalt voor een veilige behandeling is Ooglift. U betaalt voor het corrigeren van de oogleden van beide ogen € 875,-. Indien er een medische indicatie is om de behandeling uit te voeren, krijgt u de kosten voor de bovenooglidcorrectie vergoed.

Meer informatie

Bent u benieuwd of de bovenooglidcorrectie een oplossing is voor uw hangende oogleden? Neem dan contact met ons op via 0346 284 478 en wij vertellen u graag meer over de behandeling. U kunt ook de veelgestelde vragen bekijken.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie