Bovenooglidcorrectie vergoeding

Ga voordat u de ingreep ondergaat na of u recht heeft op een vergoeding van uw bovenooglidcorrectie. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u de behandeling vergoed kunt krijgen vanuit de basisverzekering of aanvullende zorgverzekering. Wij zetten de eisen voor u op een rijtje, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Wanneer krijgt u de bovenooglidcorrectie vergoed?

In de onderstaande gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding van de bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Bekijk of u aan een van deze voorwaarden voldoet of neem contact met ons op voor meer informatie. Onze medisch specialisten vertellen u graag meer.

 

Bel 0346 28 44 78 Neem contact op

 

Aangeboren afwijking of chronische aandoening

Voor een vergoeding van de kosten van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering dienen de klachten het gevolg te zijn van een aangeboren afwijking of chronische aandoening. Deze situatie is vrij zeldzaam, omdat hangende oogleden vaak simpelweg het gevolg zijn van ouderdom. U betaalt wel uw eigen risico.

Ernstig beperkt zicht

Is uw bovenste ooglid zo ernstig verslapt dat het uw zicht ernstig belemmert, dan komt u in aanmerking voor een volledige vergoeding van de kosten. Het ooglid dient hiervoor wel minimaal voor 50% over uw pupil heen te hangen wanneer u recht vooruit kijkt. Omdat de behandeling vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering, betaalt u wel het eigen risico.

Aanvullende zorgverzekering

Voldoet u niet aan de bovenstaande eisen, dan wordt de ooglidcorrectie niet vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt zich echter wel aanvullend verzekeren om de ingreep te laten vergoeden. De vereisten en vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar, dus houd hier rekening mee bij het afsluiten van uw zorgverzekering. Vaak is een medische indicatie vereist, maar de exacte definitie die de zorgverzekeraars hanteren, kan verschillen. Soms krijgt u het gehele bedrag vergoed, soms een bepaald bedrag of een percentage van de kosten.

Welke aanvullende zorgverzekeringen kunt u kiezen?

Niet alle zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering. Enkele zorgverzekeraars waarbij u in 2018 wel terecht kunt zijn:

  • Univé met Aanvullend Best
  • IZA Zorgverzekeraar met Extra Zorg 1 t/m 4
  • VGZ Aanvullend Best en Vitaal Uitgebreid
  • ONVZ Optifit, Topfit en Superfit

Vergoeding indienen

Het indienen van een vergoeding van de kosten verloopt via de volgende stappen:

  1. U maakt een afspraak met uw huisarts en krijgt een verwijsbrief.
  2. U vraagt een consult aan met een oogarts of plastisch chirurg.
  3. De chirurg uw aanvraag in bij de zorgverzekeraar.
  4. Een medisch specialist van uw zorgverzekeraar beoordeelt uw aanvraag.
  5. Indien u aan de eisen voldoet, betaalt uw zorgverzekeraar (een gedeelte van) de kosten voor de behandeling.

Komt u niet in aanmerking voor een vergoeding?

Indien u niet in aanmerking komt voor een vergoeding van de kosten van de ingreep, is het altijd nog mogelijk om de kosten zelf te betalen. De bovenooglidcorrectie bij Ooglift kost bijvoorbeeld slechts € 875,-. Toch bent u verzekerd van een veilige behandeling door een gespecialiseerde oogchirurg in een kliniek met het ZKN-keurmerk.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de vergoeding van uw bovenooglidcorrectie? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 0346 28 44 78. Wij helpen u graag verder.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie