Veelgestelde vragen:

Krijg ik een verbaasde blik door een ooglidcorrectie?
Nee, als de ooglidcorrectie goed is uitgevoerd, is het resultaat heel natuurlijk. Andere mensen zeggen dat u er uitgerust uitziet maar ze zien niet dat u een ooglidcorrectie heeft ondergaan. Bij een wenkbrauwlift verandert wel de expressie.

Is een ooglidcorrectie veilig?
Mits de ooglidcorrectie uitgevoerd wordt door een ervaren oogarts of plastisch chirurg, is de behandeling veilig. Deze weet namelijk ook in geval van complicaties hoe te handelen. Let erop dat de kliniek over het ZKN-keurmerk beschikt. Aspecten als veiligheid en hygiëne zijn dan gewaarborgd.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?
Nee, de verdovingsprikjes zijn in het algemeen minder erg dan bij de tandarts en als de arts ervaren is, is de behandeling klaar voordat u u het weet. De behandeling zelf is volledig pijnloos en narcose is niet nodig en is ook niet verstandig.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een boven-ooglidcorrectie?
Ja, vaak zijn hangende oogleden de oorzaak van spierspannings-hoofdpijn. De dag na de behandeling kunt u al merken dat de druk van uw ogen af is en dat u ontspannen kunt kijken. De rimpels in uw voorhoofd worden ook minder.

Krijg ik mijn ooglidcorrectie vergoed?
Sinds 1 januari 2017 valt de boven-ooglidcorrectie in de basisverzekering. De ooglidcorrectie moet dan wel medisch noodzakelijk zijn met ernstige gezichtsveldbeperking. De overhangende huid moet bij ontspannen recht vooruit kijken 50% van de pupil bedekken en ook moet bij de zorgverzekeraar vooraf een machtiging worden aangevraagd. Alleen oogartsen en plastisch chirurgen kunnen dit voor u aanvragen.
Een onder-ooglidcorrectie wordt per definitie niet door uw verzekeraar vergoed.

Wanneer na een ooglidcorrectie kan ik weer werken?
Administratief werk kan 1-2 dagen na de behandeling weer. Wanneer u lichamelijke arbeid verricht, kan dat 1 week na de behandeling weer. De eerste week mag u namelijk niet voorover buigen en zwaar tillen. Ook moeten de oogleden de eerste week schoon blijven.

Kan ik sporten na een ooglidcorrectie?
Intensieve sport als bijvoorbeeld tennis mag weer 2 weken na de behandeling. De dag na de behandeling kunt u echter wel gewoon rustig wandelen of fietsen maar joggen is pas na 10 dagen toegestaan.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie