Voor en na foto’s onderooglidcorrectie

Bekijk de foto’s van voor en na de onderooglidcorrectie en zie zelf welk resultaat de ingreep heeft. De onderstaande patiënten gingen u voor en lieten hun onderoogleden corrigeren om wallen te laten verdwijnen. Ooglidcorrectie.nl geeft u advies over zaken waar u rekening mee moet houden tijdens het herstel. Voor meer informatie over de behandeling en het resultaat neemt u contact met ons op.

Verschil voor en na de behandeling

Het verschil voor en na de onderooglidcorrectie bekijkt u hieronder. Wallen verdwijnen na de operatie, zodat uw vermoeide uitstraling verdwijnt. Ook ziet u er jaren jonger uit zonder die losse huid onder uw ogen.

Adviezen voor na de onderooglidcorrectie

Voor het beste resultaat dient u rekening te houden met een aantal zaken na de onderooglidcorrectie. Voldoende rust heeft bijvoorbeeld een positief effect op het herstel, terwijl roken het herstel na de ingreep vertraagt.

Coolpack

De zwelling van uw onderoogleden vermindert u door ze regelmatig te koelen. Leg daarom meerdere malen per dag een coolpack op het behandelde gebied.

Spanning op de oogleden

In de eerste week zijn uw oogleden erg gevoelig voor druk. Vermijd spanning op de wondjes door niet te bukken en tillen. Ook lichamelijk zware werkzaamheden verrichten raden we af.

Werken na de onderooglidcorrectie

In de eerste week kunt u nog niet werken, omdat u druk op de wonden moet vermijden en omdat er nog hechtingen in uw oogleden zitten. Bij werk waarbij u zware fysieke inspanningen moet verrichten, raden we u aan om wat langer thuis te blijven.

Extra kussen onder uw hoofd

Als u gaat liggen, stroomt er meer bloed naar uw hoofd. Dit verhoogt de druk op de wondjes. Leg een extra kussen onder uw hoofd, zodat uw hoofd wat hoger ligt.

Wonden droog houden

De hechtingen moeten in de eerste week droog blijven. Na vier tot zes dagen haalt de chirurg de hechtingen eruit en mogen uw wondjes nat worden. U kunt in de eerste week wel gewoon douchen, als u de pleisters maar droog houdt.

Oogmake-up

Om de huid rondom de ogen voldoende rust te gunnen en te zorgen dat er geen vuil in de incisies komt, mag u in de eerste week geen oogmake-up gebruiken. Na het verwijderen van de hechtingen zijn de wondjes dicht en kunt u weer voorzichtig make-up aanbrengen.

Zonlicht en zonnebank

Tot zes weken na de ingreep dient u zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Ook mag u niet onder de zonnebank. Het felle licht is niet goed voor het herstel. Met een zonnebril beschermt u uw ogen niet alleen tegen de zon, maar ook tegen harde wind en vuil.

Niet zelf rijden

In de eerste dag na de ingreep mag u nog niet zelf rijden. Zorg er daarom altijd voor dat u iemand meeneemt naar de kliniek die u veilig thuisbrengt na de onderooglidcorrectie.

Alcoholinname

Nuttig in de dagen voor en na de onderooglidcorrectie geen alcohol. Dit verdunt het bloed, waardoor u heviger bloedt tijdens de ingreep en eventueel bij een nabloeding. Ook zijn bloeduitstortingen (blauwe plekken) groter.

Paracetamol bij napijn

Als u last krijgt van napijn, dan bestrijdt u dit met paracetamol. Andere pijnstillers als aspirine en ibuprofen werken bloedverdunnend. Daarom raden we u af om deze in te nemen.

Jeuk

De wondjes op uw oogleden moeten genezen na de ingreep. Dit leidt soms tot jeuk. Krab nooit aan uw ooglid, zelfs niet als het erg jeukt. Hiermee kunt u de wondjes namelijk openkrabben, wat voor een langer en minder mooi herstel zorgt.

Lichamelijke beweging

Sporten is niet verstandig in de eerste week na de onderooglidcorrectie, omdat hierdoor druk op uw oogleden ontstaat. Wel kunt u fietsen of wandelen als u zich goed voelt.

Problemen

Ervaart u na de ingreep problemen als hevige pijn, een infectie of andere complicaties, neem dan contact op met de kliniek waar u behandeld bent. De medisch specialisten die hier werken kunnen u verder helpen.

Vragen?

Neem contact op met Ooglidcorrectie via 0346 28 44 78 voor meer informatie over het resultaat dat voor u haalbaar is. Onze medisch specialisten beantwoorden graag uw vragen.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie