Onderooglidcorrectie

Met een onderooglidcorrectie verdwijnen wallen en ‘zakken’ onder uw ogen, omdat de chirurg de huid van uw onderoogleden strak trekt. Ooglidcorrectie vertelt u meer over de behandeling en het herstel en toont u foto’s van voor en na de operatie. Ook adviseren we u over het zoeken van de beste chirurg en kliniek.

Heeft u vragen over de onderooglidcorrectie en hoe de behandeling in werking gaat? Neem dan contact met ons op.

Bel 0346 28 44 78 Neem contact op

Snel naar:

 • Voor-en-na-foto’s
 • Vergoeding
 • Kliniek
 • Voorbereiding
 • Herstel
 • Contact opnemen
 • Prijs
 • Chirurg
 • Wallen corrigeren
 • Ingreep
 • Risico’s

Foto’s voor en na de behandeling

Het verschil voor en na de onderooglidcorrectie bekijkt u hieronder. Wallen verdwijnen na de operatie, zodat uw vermoeide uitstraling verdwijnt. Ook ziet u er jaren jonger uit zonder die losse huid onder uw ogen. Bekijk alle resultaten.

 

Prijs onderooglidcorrectie

De kosten van de ingreep verschillen per ziekenhuis en kliniek. Een goedkope behandeling lijkt de beste keuze, maar let op: goedkoop is duurkoop, zeker bij een onderooglidcorrectie. Een behandeling die voor de laagste prijs wordt aangeboden, kan een heel ander resultaat opleveren dan een behandeling bij een gerenommeerde kliniek.

“Laat uw oogleden corrigeren bij een kliniek die betrouwbaar is, maar toch een goede prijs rekent. Ooglift is een voorbeeld van zo’n kliniek. U betaalt € 1.300,- voor de hele behandeling inclusief nacontroles en wordt behandeld door een gespecialiseerde oogchirurg met jaren ervaring.”

Medische noodzaak vereist voor vergoeding

Voor vrijwel elke cosmetische ingreep geldt dat deze enkel vergoed wordt wanneer er een medische noodzaak is. Aangezien wallen een puur cosmetische reden zijn, betalen zorgverzekeraars zelden de kosten van een onderooglidcorrectie. Voor de exacte regels rondom de vergoeding kunt u contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Vergoeding onderooglidcorrectie

Betrouwbare chirurg

De belangrijkste keuze die u maakt voor de onderooglidcorrectie is de keuze voor de arts. Deze is namelijk verantwoordelijk voor de behandeling en het resultaat. Kies altijd een plastisch chirurg of oogarts met voldoende ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en een goede naam. Zoek online op of uw arts BIG-geregistreerd is en niet op een zwarte lijst staat. Tot slot is het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en vertrouwen heeft in de chirurg die u behandelt.

Hoe kies ik een chirurg?

Kliniek met ZKN-keurmerk

De kliniek waar u zich laat behandelen is een andere belangrijke factor voor een geslaagde operatie. Kies een kliniek met het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland). Deze levert namelijk hoogwaardige medische zorg met persoonlijke aandacht. Ook bent u gegarandeerd van:

 • Behandeling door medisch specialist
 • Strenge veiligheidseisen
 • Uitstekende hygiëne

Hoe kies ik een kliniek?

Wallen corrigeren

Wallen onder uw ogen laten u ouder lijken. Door voldoende slaap en een gezonde levensstijl verdwijnen wallen meestal, maar dit geldt niet voor iedereen. Indien u last heeft van vetwallen, dan blijven deze zichtbaar, omdat slaap hier geen invloed op heeft. Dan is de onderooglidcorrectie de oplossing om van uw wallen af te komen. Heeft u vochtwallen, dan is deze ingreep vaak niet de juiste methode. Vraag uw plastisch chirurg of het corrigeren van uw oogleden voor u het gewenste resultaat heeft.

De onderooglidcorrectie in vijf stappen

In ongeveer een half uur corrigeert de chirurg uw onderoogleden. Vooraf maakt hij foto’s van uw aangezicht, zodat het resultaat na enkele maanden te vergelijken is met de foto voor de ingreep.

 1. Losse huid aftekenen
 2. Lokale verdoving voor een pijnloze ingreep
 3. Overtollige huid en vet verwijderen
 4. Oogleden hechten
 5. De kliniek verlaten

Herstel na de ingreep

De chirurg raadt u altijd aan om de eerste week na de onderooglidcorrectie vrij te nemen. Zo krijgen uw wondjes voldoende rust om te herstellen. Hieronder vindt u enkele adviezen voor het herstel na de ingreep.

Verkoel uw oogleden
Uw oogleden zijn gezwollen na de operatie. Deze zwelling laat u afnemen door ze regelmatig te verkoelen met een coolpack. Als u gaat liggen, legt u een extra kussen onder uw hoofd om de druk op uw ogen te verminderen.

Spanning op de wondjes vermijden
U mag in de eerste week na de ingreep niet bukken, tillen en zwaar lichamelijk werk verrichten. Hierdoor komt er namelijk spanning op de oogleden te staan. Werken en sporten raden we daarom af totdat de hechtingen verwijderd zijn.

Douchen mag
De wondjes en pleisters mogen niet nat worden in de eerste zeven dagen. Wel mag u douchen. Zorg ervoor dat uw oogleden niet nat worden onder de douche. Laat het water niet over uw gezicht lopen.

Controle wondgenezing
Binnen een week na de onderooglidcorrectie komt u naar de kliniek voor een nacontrole. De chirurg bekijkt de genezing van de wondjes en verwijdert de hechtingen.

Roken en alcohol
Tijdens het herstel mag u blijven roken. Alcohol drinken daarentegen is af te raden. Dit verdunt het bloed en vergroot de kans op complicaties, waardoor de littekens uiteindelijk minder mooi genezen.

Resultaat na de behandeling
Na enkele maanden bepaalt de chirurg samen met u of het eindresultaat het gewenste resultaat is. De oogleden zijn volledig genezen en er is niet meer te zien dat u geopereerd bent.

Risico’s en complicaties

De kans op complicaties is zeer klein bij een onderooglidcorrectie, maar dit betekent niet dat het onmogelijk is dat u last krijgt van complicaties. Daarom informeren we u over enkele complicaties die soms ontstaan na de behandeling:

 • Infectie
 • Overgevoeligheid voor desinfecteermiddel
 • In de eerste weken droge ogen of een ‘zanderig’ gevoel
 • Bloeding na ingreep
 • Tijdelijk geen gevoel in uw oogleden

Vragen?

Voor meer informatie neemt u contact op met Ooglidcorrectie via 0346 28 44 78. Onze specialisten vertellen u graag meer over de behandeling, het herstel en het resultaat.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie