Veelgestelde vragen over onderooglidcorrectie

Ooglidcorrectie beantwoordt graag al uw vragen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de behandeling.

Hoe gaat een onderooglidcorrectie in zijn werk?

Het corrigeren van de onderste oogleden is een ingreep die in zo’n 30 minuten wordt uitgevoerd. De plastisch chirurg tekent op de oogleden af welk gedeelte van de huid hij gaat verwijderen. Vervolgens krijgt u een verdovingsinjectie, waarna de operatie begint. De chirurg neemt het huidoverschot weg en hecht de incisies. Tot slot krijgt u pleisters over de wondjes.

Wat voor verdoving krijg ik en doet de ingreep pijn?

U krijgt een plaatselijke verdoving voorafgaand aan de ingreep. Zo is de behandeling niet pijnlijk. Een alternatief is een algehele narcose, maar hier kiest de plastisch chirurg bijna nooit voor. Bij een narcose moet u namelijk langer in de kliniek blijven, terwijl u bij een lokale verdoving vaak al na een half uur naar huis kunt.

Welke prijs betaal ik voor de correctie?

Welk tarief u betaalt voor een onderooglidcorrectie, verschilt per kliniek. De ene kliniek biedt de ingreep voor een lage prijs aan, terwijl een andere misschien wel  twee keer zo veel rekent. We raden u dan ook aan om de prijzen te vergelijken. Houd wel in uw achterhoofd dat goedkoop bij cosmetische chirurgie vaak duurkoop is.

Krijg ik de behandeling vergoed?

Nee, u kunt er bijna altijd van uitgaan dat u de ingreep zelf moet betalen. Een onderooglidcorrectie wordt zelden vergoed, omdat er sprake moet zijn van medische noodzaak. Aangezien wallen een cosmetische reden zijn, krijgt u de ingreep meestal niet vergoed. Voor meer informatie over de vergoeding kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

Direct na de ingreep is het voorlopige resultaat van de behandeling al zichtbaar, maar door de zwelling van uw onderste oogleden en de pleisters waarmee de hechtingen zijn afgeplakt wijkt het nog af van het uiteindelijke resultaat. Binnen een week haalt de chirurg de hechtingen eruit en trekken de zwelling en eventuele bloeduitstortingen weg, waardoor het resultaat steeds mooier wordt.

Als na enkele maanden ook de littekentjes goed genezen zijn en de kleur is veranderd van opvallend rood naar een onopvallende huidskleur kunt u het uiteindelijke resultaat van de onderooglidcorrectie bewonderen.

Blijf je de littekens goed zien?

Omdat de chirurg huid- en vetweefsel wegneemt onder uw ogen, maakt hij kleine incisies. Dit worden uiteindelijk littekentjes. Deze zijn na enkele maanden echter zo goed als onzichtbaar, doordat ze wegvallen in de plooien van uw oogleden. Ook de rode kleur die de littekens in de eerste periode hebben vervaagt, waardoor niemand meer aan u ziet dat u een ooglidcorrectie heeft ondergaan.

Komen problemen bij de operatie vaak voor?

Onderoogleden corrigeren is een ingreep waarbij complicaties nauwelijks voorkomen. Elke operatie brengt echter risico’s met zich mee. Zo is het mogelijk dat u een infectie krijgt of een allergische reactie op het verdovingsmiddel. Ook krijgen sommige patiënten een zanderig of droog gevoel in hun ogen in de eerste weken. Hier kunt u vaak een zalf voor krijgen om de klachten te verminderen.

Kan ik meteen weer werken en sporten?

Nee, u dient de eerste zeven dagen voldoende rust te nemen en druk op de oogleden te voorkomen. Bij druk op de wonden verloopt het genezingsproces namelijk trager. In de eerste week:

  • mag u niet sporten
  • raden we u af om te werken
  • mogen de wonden niet nat worden
  • mag u de pleisters niet verwijderen

 

Is een onderooglidcorrectie geschikt voor mij?

Een correctie van de onderoogleden is een cosmetische ingreep waar patiënten vaak voor kiezen wanneer ze erge wallen hebben die zelfs met voldoende rust en een gezonde levensstijl niet weg te krijgen zijn. Is onderhuids vet de oorzaak van uw wallen, dan is een onderooglidcorrectie een goede oplossing. Ontstaan uw wallen echter als gevolg van vocht onder uw ogen, dan kan de oogarts u met deze ingreep niet helpen.

Lossen de hechtingen vanzelf op?

U krijgt na de ingreep niet-oplosbare hechtingen, omdat deze minder littekenweefsel veroorzaken dan oplosbare hechtingen. Dit betekent dat de wondjes minder opvallend zijn bij niet-oplosbare hechtingen. De chirurg haalt de hechtingen er na een week uit.

Mag ik dezelfde dag weer naar huis?

Ja, u kunt nog dezelfde dag naar huis. Patiënten die een onderooglidcorrectie ondergaan hoeven vrijwel nooit een nacht in de kliniek te blijven, tenzij er sprake is van ernstige complicaties. Vaak kunt u binnen een uur al naar huis.

Hoe zit het met roken en alcohol?

Om het herstel te bevorderen, raadt de chirurg u altijd aan om minimaal twee dagen van tevoren te stoppen met het drinken van alcohol totdat u volledig bent hersteld. Enkele dagen na de ingreep mag u weer met mate alcohol drinken, tenzij u pijnstillers neemt. Dan raden we u aan om pas weer alcohol te drinken zodra u geen pijnstillers meer nodig heeft. Roken is toegestaan voor en na de behandeling.

Stel uw vraag

Neem contact met ons op via 0346 28 44 78 als u nog meer vragen heeft over de onderooglidcorrectie. Onze medisch specialisten helpen u graag verder.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie