Wallen verwijderen of verminderen

Bekijk de tips om zelf wallen te verminderen of laat uw hardnekkige vocht- of vetwallen verwijderen door een oogarts of plastisch chirurg. Wallen en zakken onder uw ogen ontstaan vaak door veroudering en huidverslapping. Een chirurgische ingreep is de enige oplossing om de overtollige huid direct laten verwijderen. Bel of mail de medisch specialisten van Ooglidcorrectie voor meer informatie.

 

Bel 0346 28 44 78 Neem contact op

 

Wallen zijn het gevolg van huidveroudering

Huidveroudering leidt tot wallen onder de ogen. De huid van het onderste ooglid verslapt, waardoor deze gaat hangen. Ook verliest de huid naarmate u ouder wordt collageen en daarmee zijn elasticiteit.

Vochtwallen

Bij vochtwallen vult de overtollige huid zich met vocht, waardoor er een verdikking ontstaat onder het oog. Ook kan de losse huid zakken onder de ogen vormen. Hierdoor ziet u er ouder en vermoeid uit. Ooglidcorrectie heeft echter een oplossing voor uw klachten: met een correctie van de onderste oogleden trekken we de huid weer strak en verdwijnen de wallen.

Vetwallen

Bij vetwallen zakt het vet in het ooglid naar beneden, omdat het bindweefsel verzwakt raakt bij het ouder worden. Door de verdikking die onder het oog staat ziet u er vaak ouder uit dan u bent en heeft u een vermoeide blik. Ooglidcorrectie helpt u van deze klachten af. Door de losse huid weg te nemen ziet u er weer jong en stralend uit.

Last van wallen? De klachten verdwijnen direct met een onderooglidcorrectie. Met deze ingreep van 30 minuten ziet u er weer jong en fris uit.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is de beste oplossing om wallen te verwijderen. Het neemt de oorzaak van de vocht- of vetwallen weg, zodat u er in no time weer jong en fris uitziet. Met een gezonde levensstijl daarentegen kunt u de klachten soms wat verminderen, maar een substantieel verschil zal dit nooit maken.

Ingreep

Het corrigeren van uw wallen duurt circa een half uur. In deze tijd behandelt de oogchirurg beide ogen. Vooraf bekijkt de chirurg welk gedeelte van de huid hij moet verwijderen, waarna u een lokale verdoving krijgt. Zo voelt u geen pijn tijdens de ingreep. Zorgvuldig neemt de arts de overtollige huid onder uw ogen weg en hecht hij de overgebleven huid weer aan elkaar. U krijgt pleistertjes over de wondjes dan is de operatie alweer voorbij. Omdat u niet onder narcose gaat, kunt u – mits u zich goed voelt – nog dezelfde dag naar huis.

Voor en na de behandeling

Hieronder ziet u enkele resultaten van de wallenbehandeling. De huid onder de ogen is weer strak en verdikkingen zijn verdwenen. Hierdoor verandert de uitstraling van de patiënt direct.

Tarieven onderooglidcorrectie

De kosten voor een onderooglidcorrectie verschillen per kliniek. Houd er bij het kiezen van een kliniek rekening mee dat niet alleen de prijs, maar ook vooral de kwaliteit van de kliniek en chirurg van groot belang zijn. Een lage prijs voor een slecht uitgevoerde onderooglidcorrectie leidt uiteindelijk alleen maar tot meer klachten.

Een kliniek die wij aanraden voor de onderooglidcorrectie is Ooglift. Hier betaalt u € 1.300,- voor de behandeling van beide ogen. De kliniek voert de behandeling op veilige wijze uit met gespecialiseerde chirurgen.

Wallen als gevolg van vermoeidheid verminderen

Wallen zijn niet altijd permanent. In dit geval is er sprake van vermoeidheidswallen. Wanneer u te weinig slaapt en niet genoeg gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, ontstaan deze wallen. Goed slapen en gezond eten lost de klachten vaak snel op.

Adviezen

Wallen die het gevolg zijn van vermoeidheid vermindert u met onze adviezen:

  • Eet voldoende groente en fruit, zodat u meer vitamines en mineralen binnenkrijgt.
  • Stop met roken en drink weinig tot geen alcohol.
  • Drink 2 liter water of thee per dag.
  • Zorg dat u genoeg slaap krijgt, een volwassen mens heeft minimaal 7 uur slaap per nacht nodig.

Donkere kringen onder uw ogen

Veel mensen verwarren donkere kringen onder hun ogen met wallen. Dit zijn echter twee hele verschillende problemen. Donkere kringen ontstaan doordat de onderoogleden invallen, u pigmentvlekken onder uw ogen  krijgt of uw huid in een hoge mate doorschijnt, zodat de huid onder uw ogen er donkerder uitziet. Een onderooglidcorrectie is helaas geen oplossing voor donkere kringen onder uw ogen.

Stel uw vragen

Wilt u meer informatie over de correctie van wallen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze medisch specialisten via 0346 28 44 78 of het contactformulier.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie