Wenkbrauwlift

Bij laagstaande wenkbrauwen wordt veelal door plastisch chirurgen een wenkbrauwlift geadviseerd. Dit geeft echter een verbaasde blik met vaak niet het gewenste cosmetisch resultaat. Beter is om de techniek van de ooglidcorrectie bij laagstaande wenkbrauwen aan te passen waardoor een veel natuurlijker resultaat ontstaat. Zo’n ooglidcorrectie is ook veel minder ingrijpend en hoeft ook niet onder narcose te worden uitgevoerd.
Een voorbeeld van een ooglidcorrectie bij zeer laagstaande wenkbrauwen ziet u hieronder:

Bij deze vrouw van 43 jaar is de techniek van de ooglidcorrectie zodanig aangepast dat er meer ruimte wordt gecreëerd in de diepte waardoor de oogleden zichtbaar worden. De wenkbrauwen blijven zitten op hun plaats en worden niet omlaag getrokken. Het uiteindelijke resultaat is veel sprankelrijker en natuurlijker dan een wenkbrauwlift. Voor mensen zie in het algemeen ook niet dat er een ooglidcorrectie is uitgevoerd, alleen dat u er frisser uitziet. Een wenkbrauwlift daarentegen valt veel eerder op aangezien de expressie verandert in een verbaasde blik.

Een vergelijkbaar voorbeeld ziet u hieronder bij een 46 jarige vrouw. Ook hier is de techniek van de ooglidcorrectie zo aangepast dat de oogleden na de behandeling weer mooi zichtbaar zijn en de uitstraling fris en natuurlijk. De wenkbrauwen zitten nog op hun plaats maar toch lijken ze hoger en dat zonder wenkbrauwlift. Ook is de blik minder nors. De “booskijkers” zijn verdwenen.

Mannen hebben wenkbrauwen die in het algemeen lager staan dan bij vrouwen. Desalniettemin is een wenkbrauwlift bij en man niet aan te raden tenzij hij tegen zijn eigen wenkbrauwen gaat aankijken. Een wenkbrauwlift bij een man geeft namelijk niet alleen een verbaasde blik maar ook een “verwijfd” uiterlijk.
Daarom is het ook raadzaam om bij mannen de gemodificeerde ooglidcorrectie bij laagstaande wenkbrauwen toe te passen. Een voorbeeld ziet u hieronder:


Bij bovenstaande man van 48 jaar is duidelijk te zien dat de vermoeide blik is verdwenen. Door de ooglidcorrectie is ook het voorhoofd ontspannen waardoor de rimpels in zijn voorhoofd nagenoeg verdwenen zijn. De wenkbrauwen zitten nog even hoog als voor de ooglidcorrectie en worden ook niet omlaag getrokken. Er is geen sprake van een verbaasde blik.

Behandelingen

Welke kliniek?

Elke goede kliniek is in het bezit van een keurmerk. Een voorbeeld van een goede kliniek is Ooglift.

Meer informatie